Nagyvilág

2011.03.07. 21:21

Líbia: az Egyesült Államok egyelőre nem fegyverzi fel a lázadókat

<p>Az Egyesült Államok vezetése megfontolta a líbiai ellenzék felfegyverzését, de egyelőre korainak tartjuk - reagált válság miatt érkező egyre nagyobb nyomásra a Fehér Ház hétfőn.</p>

Jay Carney szóvivő azt mondta, elemzőik igyekeztek mindent megtudni az észak-afrikai ország ellenzéki csoportjairól, de azok amerikai felfegyverzése csak egy lehetőség a sok másik közül.

"Számos csatornánk van az ellenzéki csoportok felé, beszélünk és tárgyalunk csoportokkal és egyénekkel is, szeretnénk előbb azt megtudni, ők mit akarnak" - jelentette ki a politikus, aki szerint, nagyon körültekintőnek kell lenniük.

"Elhamarkodott lenne fegyvereket küldeni egy kelet-líbiai postafiókcímre" - mondta Jay Carney. Vasárnap a szenátus republikánus ellenzékének vezetője, Mitch McConnell vetette fel a líbiai lázadók felfegyverzésének lehetőségét, de Barack Obama elnökre máshonnan is érkezett nyomás a kérdésben. Még a veterán béketárgyaló, a demokrata Bill Richardson is ugyanezt kérte.

- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!