Nagyvilág

2011.03.11. 12:34

Ittas vezetés miatt bocsátottak el indiai pilótákat

<p>Ötvenhat indiai pilóta bukott meg az elmúlt két évben alkoholteszteken - derült ki az ország polgári légügyi minisztériumának pénteken nyilvánosságra hozott jelentéséből. A dokumentum szerint tíz pilótát el is bocsátottak állásából, miután kiderült, hogy ittasan állt munkába.</p>

Az 56 pilóta különböző légitársaságoknál dolgozott, beleértve a nemzeti Air India társaságot és számos magánvállalatot is. A jelentés szerint az ország legnagyobb repülési cége, a Jet Airways 23 pilótája is megbukott a teszten, ám ők nem veszítették el az állásukat, csupán felfüggesztették őket és fizetésmegvonást kaptak.

A nyilvánosságra hozott lista csak növeli az egyre bővülő indiai légi közlekedéssel kapcsolatos biztonsági aggodalmakat. Legutóbb két pilótát bocsátottak el állásukból, miután kiderült, hogy a megfelelő képzettség nélkül vezettek utasszállító repülőgépeket.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!