Nagyvilág

2011.02.26. 12:53

Külön kereső receptekre a Google-n

<p>Új szolgáltatást vezetett be a héten a Google, amely jelentősen megkönnyítik a főzés előtt kétségbeesetten receptek után kutató emberek dolgát. Az amerikai cég ugyanis külön funkciót hozott létre receptek keresésére az oldalán. A szolgáltatás egyelőre még nem érhető el a magyarországi Google keresőben.</p>

A Google-n naponta tízmillió keresés történik receptekre. Bár ez az összes keresések mindössze egy százaléka, így is elég nagy szám ahhoz, hogy a recepteknek külön keresőt állítsunk fel - mondta el a projectvezető Kavi Goel, a San Francisco Chronicle című amerikai lapnak pénteken. A receptek mellett eddig egyebek mellett a képek, videók, hírek és könyvek számára hoztak létre specializált keresési funkciót.

A receptkeresési funkció használatával kizárólag ételelkészítési találatok jelennek meg a keresésre.. A találatokat pedig tovább lehet szűkíteni a kívánt alapanyagok, az elkészítési idő, vagy a kalória alapján.

A szolgáltatás egyelőre csak az amerikai és japán kereséseknél érhető el. A Google a jövőben ezt szeretné kibővíteni, de azt nem közölték, hogy mikor.

- Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!