Nagyvilág

2011.02.28. 18:28

Újabb tragédia a riói karnevál előtt - 16 halott áramütés miatt egy utcabálon

<p>Legalább 16 ember meghalt és többen megsérültek egy brazil utcabálon, amikor a táncoló tömegbe csapódott egy elszakadt elektromos kábel - közölte hétfőn a város önkormányzata.</p>

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a magasfeszültségű vezeték mitől szakadt el. Ez már a harmadik tragédia volt a rió karnevál előtt Brazíliában: február elején szambaiskolák raktára égett le a fesztiválra készített jelmezekkel együtt, később pedig egy 21 éves lány halt meg, miután lezuhant egy karneváli kocsiról Rio de Janeiróban.

"Tizenhat emberről tudjuk biztosan, hogy meghalt" - közölte Bandeira do Sul város önkormányzatának szóvivője az AFP francia hírügynökséggel. A szóvivő azt nem tudta megmondani, hogy mennyien sérültek meg a vasárnap este történt tragédiában, mert őket környező városok kórházaiba szállították. A brazil sajtóban a hírek nagyjából ötven sérültről szólnak, akik közül többen is súlyos állapotban vannak.

Az eset vasárnap este történt az ötezer lakosú kisvárosban, egy a pénteken kezdődő karnevál előtti utcabálon. A hétezer voltos elektromos kábel elszakadt, és az éppen alatta elhaladó karneváli teherautóra zuhant. A zenét biztosító járművön táncoló 12 ember azonnal meghalt és az autó körül táncoló tömeget is áramütés érte - mondta el a helyi tűzoltóság.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a kábel mitől szakadt le. Egyes beszámolók szerint egy tűzijáték rakéta szakította le a vezetéket, mások szerint pedig a teherautó egyik dísze tehet a tragédiáról. A tűzoltóság nyomozást indított az ügyben.

Ez már a harmadik tragédia, amely a pénteken kezdődő riói karnevált sújtja. Február huszadikán egy 21 éves táncos halt meg, amikor egy gyakorláson lezuhant egy karneváli járműről Rio de Janeiróban. Február hetedikén pedig a karneválra készülő szambaiskolák raktárai és műhelyei égtek le, több millió dolláros kárt okozva az érintett iskoláknak. A két legnagyobb kárt elszenvedett iskola valószínűleg nem is lesz képes időben pótolni az elveszett jelmezeket és karneváli járműveket.
- Független Hírügnyökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!