Nagyvilág

2011.02.08. 15:58

Elfoglaltak kalózok egy olasz tankert

<p>Vállról indítható rakétákkal és gépfegyverekkel felszerelt kalózok támadtak meg és foglaltak el kedden egy olasz tankert - közölte az Európai Unió kalózellenes haditengerészeti missziója, az Atalante.</p>

A bejelentés szerint az Indiai-óceánon, a jemeni szigettől, Socotrától keletre érte a támadás a tankert, amelyre tüzet nyitottak a kalózok.

Az olajszállító hajón öt olasz és 17 indiai tengerész van. A támadók egy motorcsónakkal közelítették meg a tankert, amelyet elfoglalása után a szomáliai partok felé irányítottak. Az eddigi információk szerint a tanker kapitánya megpróbálta felgyorsítani a hajót, hogy elmeneküljenek, és még vízágyukkal is lőtt a kalózok motorcsónakjára, miközben a banditák gépfegyverekkel és rakétákkal lőtték a tankerre.

Az Atalante közlése szerint egy olasz hadihajó tart a támadás helyszínére, és megpróbálja üldözőbe venni majd az elfoglalt 266 méter hosszú, 105 ezer tonnás tankert, amelynek rakománya nyersolaj. A hajóval megszakadt minden kapcsolat, ezért nem tudni, hogy mi történt a legénységgel.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!