Nagyvilág

2011.02.10. 18:34

100 éves a Rolls Royce kabala

<p>Száz Rolls-Royce tulajdonos vonult fel London utcáin, a legendás jelkép 100. születésnapja tiszteletére.</p>

Amikor Charles Rolls és Henry Royce létrehozta a híres márkát 1904-ben, még nem volt az autójuk motorháztetőjén a kis szobrocska. Charles Skyes tervezte meg a hűtőrács díszét 1911-ben. A szobrocska egy fiatal nőt ábrázol, aki repül, miközben a köpönyege lobog. A modell Eleanor Velasco Thornton volt. A figura, aminek neve Flying Lady, ezüstből készül eredetileg, de a gyakori lopások következtében az ezüstöt felváltották nemesfémekkel. Az idők folyamán többször módosították a beállítását, baleset veszélyessége miatt.

1920-ban a Rolls-Royce részt vett egy Párizsban tartott a versenyen, ahol a legtalálóbb kabalák versenyeztek. Erre az alkalomra csináltak egy aranyozott példányt, ami biztosította az első helyet a márka számára.

 

Nézze meg a képeket>>>

 

 

Minden bizonnyal a legszebb és talán a legismertebb márkajelzés a világon. Több becenevet is kapott ilyen például Emily vagy Ezüst Lady.

-MON-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!