Nagyvilág

2011.01.03. 15:32

Tömegsírt találtak Ausztriában

<p>Több mint 220 ember maradványait találták meg egy tömegsírban az osztrák Tirol tartomány Hall nevű településén - közölték hétfőn a helyi hatóságok. A bejelentés szerint feltehetően azoknak az embereknek a maradványai kerültek elő, akik a nácik eutanázia programjának áldozatai voltak.</p>

A tömegsírt a település regionális kórházához tartozó pszichiátriai klinika régi temetőjében fedezték fel. A területen építési munkák folynak, és ennek során találtak rá a sírra. Az eddigi vizsgálatok szerint 1942 és 1945 között földelték el a holttesteket, akik majdnem biztosan a náci rezsim eutanázia programjának áldozatai voltak.

A helyi hatóságok bejelentése szerint bizottságot állítanak fel az áldozatok azonosítása és haláluk körülményeinek pontos meghatározása érdekében. Történészek szerint 1933-tól több mint 200 ezer szellemi és testi fogyatékos embert gyilkoltak meg a nácik.
- Független Hírügynökség -

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!