Nagyvilág

2011.01.04. 06:48

Tömeges madárpusztulás egy amerikai kisvárosban

<p>Legalább ötezer madár hullott el szilveszterkor egy kisvárosban az Egyesült Államokban. A helyiek megdöbbenésére a madarak tömegében hullottak alá az égből az óévbúcsúztató éjszakán - jelentették be a Beebe nevű városka vezetői hétfőn.</p>

Szakértők szerint feltehetően sokk okozhatta a madarak pusztulását.

Arkansas állam főállatorvosa szerint a jelek arra mutatnak, hogy trauma okozhatta a példátlan madárpusztulást. A helyi sajtó szerint többen hangos dörrenésekre lettek figyelmesek, és azt gondolták, hogy petárdák zaját vagy valamilyen ágyú lövését hallják, majd azt látták, hogy a földön madarak tömegei hevernek.

Az egyik helybéli azt mesélte, hogy a madarak, főleg feketerigók nekirepültek minden tárgynak rémületükben. A feketerigók nagyon rosszul látnak sötétben, és ezért csapódtak fáknak, házaknak, oszlopoknak és egymásnak is, majd pusztultak el zavarodott állapotukban.

Nézze meg a videót ide kattintva >>>


A főállatorvos boncolást rendelt el, mert nem zárják ki a tömeges mérgezés vagy fertőzés lehetőségét sem. Arkansas vadon élő állatai számára a múlt hét egyébként is tragikus volt. Beebe városától alig 160 kilométerre több tízezer, egyes becslések szerint akár 100 ezer hal tetemét találták meg az Arkansas folyóban, egy nappal a tömeges madárpusztulás előtt. Mivel csak egy faj példányai pusztultak el, szakértők járványos betegségre gyanakodnak.
- Független Hírügynökség -

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!