Nagyvilág

2011.01.14. 10:12

Szétestek a drogkapszulák a csempész gyomrában

<p>Malajzia - Meghalt egy drogcsempész iráni férfi, miután a gyomrában kinyílt több kapszula, amelyekben megpróbált metamfetamint becsempészni Malajziába. A délkelet-ázsiai országban halálbüntetés is kiszabható a droggal kapcsolatos bűncselekményekért.</p>

Az 52 éves férfi a reptéren lett rosszul és kórházba szállították - közölte a maláj rendőrség pénteken. Az iránit megoperálták, ekkor vették észre a gyomrában a kapszulákat. "A műtét után kritikus állapotba került és péntek reggelre meghalt" - mondta Abdul Razak rendőrfőnök az AFP hírügynökségnek, hozzátéve, hogy valószínűleg több kapszula szétment a gyomrában, és ez okozhatta a halálát. "Többet fogunk tudni a boncolás után, mindenesetre a sebészek 137, összesen 765 grammot nyomó kapszulát szedtek ki belőle".

A rendőrség még vizsgálja, hogy honnan érkezett a férfi. A Kuala Lumpur-i iráni nagykövetség szerint a nemzetközi bűnszervezetek gyakran alkalmaznak irániakat arra, hogy kábítószert csempésszenek Malajziába. A statisztikák alapján számuk valóban megsokszorozódott az elmúlt hónapokban: tavaly januártól októberig 138 iránit fogtak el, miközben 2009-ben mindössze tizenhatot. A rendőrség szerint a drog nagy részét Kínába, a Fülöp-szigetekre valamint a környező országokba szállítják tovább.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!