Nagyvilág

2011.01.05. 12:52

Földrengés döntött romba tíz iráni falut

<p>Tíz falu romba dőlt, amikor földrengés rázta meg helyi idő szerint szerda délelőtt Irán déli részét - közölte az iráni Mehr hírügynökség Hamid Taghzadehre, a katasztrófavédelem illetékesére hivatkozva.</p>

A Richter-skála szerinti 5,3-es erejű földmozgás és öt utórengése következtében 16 ember megsérült Farsz tartományban. Az illetékes szerint a katasztrófa összesen 17 faluban okozott károkat, ám ezek közül tíz település teljesen romba dőlt.

Iránban viszonylag gyakoriak a földmozgások, mivel az ország a kőzetlemezek egyik fő törésvonalán fekszik. Legutóbb december 21-én volt erősebb földmozgás a délkeleti Kerman tartományban, ahol hét ember vesztette életét a természeti csapásban. Az utóbbi idők legsúlyosabb földrengése 2003 decemberében volt. A déli Bam várost sújtó 6,3-es erősségű rengésben 31 ezer ember esett áldozatul, és romba dőlt a város nagy része.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!