Nagyvilág

2011.01.10. 11:57

A román külügy elítéli a bukaresti magyar nagykövetségnél történt incidenst

<p>A román külügyminisztérium elítéli a bukaresti külképviseletnél történteket. A bukaresti külügyi tárca szerint "ez a vandalizmus mindössze elszigetelt esetnek tekinthető, amely nem tükrözi a román-magyar kapcsolatok állapotát és szellemiségét".</p>

Hétfőre virradóra magyarellenes gyalázkodó graffitiket és horogkereszteket festettek ismeretlenek a bukaresti magyar nagykövetség kerítésére.

A román külügy tájékoztatása szerint már értesítették az illetékes hatóságokat, az eljárás alatt pedig a magyar felet is tájékoztatják a vizsgálatról illetve annak eredményeiről.

Ismeretlenek hétfőre virradóra magyarellenes gyalázkodó graffitiket és horogkereszteket festettek a bukaresti magyar nagykövetség kerítésére.

Füzes Oszkár
nagykövet a Független Hírügynökségnek úgy nyilatkozott: mindössze elszigetelt esetről van szó, aminek nem kell nagy figyelmet tulajdonítani. Hangsúlyozta: a román hatóságok az ügyben nagyon határozottan jártak el.

Az incidens kapcsán a rendőrség eljárást indított, a hatóság ugyanakkor az ügyészéghez fordul annak megállapítása érdekében, hogy az eset a fasiszta és rasszista jelvények használatát tiltó 2002-es kormányrendelet hatálya alá esik-e.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!