Nagyvilág

2011.01.03. 13:11

A miniszoknya betiltását fontolgatja Srí Lanka

<p>Srí Lanka kormánya "fontolgatja", hogy betiltják a szigetországban a miniszoknyák nyilvános viselését - közölte hétfőn Srí Lanka kulturális minisztériuma. A tiltás az után merült fel, hogy több szervezet és csoport is a túl sokat mutató rövid szoknyák betiltását követelte a kormánytól.</p>

A kormányhoz "több helyről is" érkeztek panaszok a miniszoknyák miatt - közölte az AFP francia hírügynökséggel Srí Lanka-i kulturális minisztériumának államtitkára. Vimal Rubászinge elmondta: a kormány egyelőre "csak fontolgatja" a tiltást, és még nem született végső döntés. Rubaszinge azt nem árulta el, hogy milyen csoportok tiltakoztak a ruhadarab ellen.

Egy helyi lap információi szerint a kormány fel is állított egy bizottságot az öltözködési szabályok elkészítésére, amelynek célja, hogy eltűnjenek a sziget köztereiről a miniszoknyák.

Srí Lanka kormánya nemrég rendelettel tüntette el az utcákról az alig fedett női testeket ábrázoló óriásplakátokat, és kampányt indított az egészséges életmódért.

Tavaly pedig azért nem engedtek be az országba egy amerikai énekest, mert egyik videoklipjében egy Buddha-szobor körül táncoló bikinis lányok voltak, és azt a szigetország buddhista szerzetesei sértőnek találták.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!