Nagyvilág

2010.11.20. 17:40

Széleskörű nyomozás bennfentes kereskedelem miatt az Egyesült Államokban

<p>Az amerikai hatóságok bennfentes kereskedelemmel kapcsolatos vádemelésekre készülnek amerikai pénzügyi cégek ellen - jelentette szombaton a Wall Street Journal. Az amerikai gazdasági lap úgy tudja, hogy a három éve tartó vizsgálat minden korábbi ilyen ügynél nagyobb hatással lesz a pénzügyi rendszerre.</p>

A Journal a nyomozást jól ismerő emberektől úgy értesült, hogy végső szakaszába érkezett a három éve tartó nyomozás. Egyelőre nem tudni, pontosan milyen vádakat emelnének a több szálon zajló nyomozásban érintett cégek és emberek ellen. Az első vádemelések még idén megtörténhetnek - írta a lap.

Az amerikai hatóságok tanácsadócégeket, elemzőket, bankárokat és befektetési alapok kereskedőit vizsgálják. A gyanú szerint nem nyilvános információkat osztottak meg egymással. A lap szerint több tízmillió dolláros haszonra tettek szert illegális módszerekkel a vizsgált cégek és emberek.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!