Nagyvilág

2010.11.23. 17:04

Szégyentelen: így él a roma férfi az adófizetők pénzén

<p>Felháborodott hangvételű cikk jelent meg egy brit lapban, arról, hogy egy romániai roma férfi milyen luxusban él a brit adófizetők pénzén.</p>

"Szégyentelen: a román cigány, aki luxus életmódban él a 113.000 fontos brit adófizetőktől lopott pénzen" - írja a Daily Mail.

A cikkből kiderül, hogy Illie Schian (47) 11 évvel ezelőtt érkezett Észak-Londoba, ahol Nelus Gheorghe álnéven kért politikai menedékjogot, azt állítva, hogy cigány származása miatt üldözik Romániában. A férfi határozatlan idejű tartózkodási engedélyt kapott az országban. A férfi ekkor a létező összes segélyt megigényelte, munkanélküli segélyt, családi pótlékot, lakhatási támogatás-hozzájárulást, s ez év júliusi letartóztatásáig 113 ezer fontot, vagyis jelen árfolyam szerint 36 millió 920 ezer 884 forintot halmozott fel (csak a segélyből!). Emellett felépített egy kilenc hálószobás luxusházat, márványcsempével, hatalmas fürdővel, cselédszállással és a legmodernebb, legfényűzőbb berendezésekkel, számos gépjárművel, egyebek mellett egy luxus BMW-vel, egy Audival, de áll a garázsában egy 4x4-es, motorkerékpárok, kerékpárok és quad is. És mindezt Tandarei városágban Kelet-Romániában, ahonnan elvileg kiüldözték...

Nézze meg a képeket ide kattintva >>>

Embercsempészet gyanújába is keveredett a férfi, azzal vádolják, hogy koldusmaffia hálózatot épített ki és 180 román gyereket csempészett ki, akik neki dolgoztak, és lopásból, valamint koldulásból szereztek neki hatalmas vagyont. Hosszú felderítéssorozat bizonyítékai után a férfit három év letöltendő börtönbüntetésre ítélték a Southwark Királyi Bíróságán, továbbá bírói határozatra a börtönbüntetés után kitoloncolják Nagy-Britanniából a férfit.
- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!