Nagyvilág

2010.11.25. 12:41

Parazita testvére lóg ki a fiú hasából

<p>Ilyen torzságot még nem láttunk: mintha a kisfiú hasába fejjel belenőtt volna egy másik elcsökevényesedett törzsű gyerek. És tulajdonképpen majdnem ez is történt! Képek és videó &gt;&gt;&gt;</p>

Rishabh Ghimire végre olyan gyerek lett, mint két idősebb testvére, vagy akár bármilyen más egészséges kisfiú. De egy pillantás a felső alá a hasára és láthatjuk a heggből, hogy ez a gyermek valami sokkolón eshetett át. Rishab ugyanis egy furcsa rendellenességgel született: egy félig kifejlődött parazita iker nőtt hozzá, két karra és két lábba, de fej nélkül, ami lassan egyre csak növekedett és elszívta a nepáli kisfiúból az életet. De nemrégiben egy úttörő műtétnek köszönhetően sikerült leválasztani róla a  parazita ikret, ma pedig már teljesen egészéges az egykor nyolc végtaggal rendelkező fiú.  

Évente 200 ezer gyerek születik ezzel a ritka állapottal, és közülük nem sokan maradnak életben. Ez akkor fordulhat elő, ha az ikrek nem képesek szétválni az anyaméhben, és a kevésbbé fejlett "testmaradvány" az egészségesebb magzathoz kötődik, hogy annak testéből "maradjon életben".

"Megzavarodtam, amikor megláttam a fiamat, nem tudtam mit gondoljak. Ma már ő az én kis királyom, de nem tud sem enni, sem aludni, csak sír..." - mondta Januka, a fiú anyja.
A falubeliek közül sokan úgy gondolják, hogy Rishab a hindu isten reinkarnációja, de az egyben babonás lakosság azt is gondolja, hogy ilyen gyereket csak egy boszorkány szül.

Nézze meg a képeket ide kattintva  >>>

A nő nehezen viselte el a csúfolódást, mert minden egyes fiút érő gúny neki fájt, viszont szegények lévén nem volt arra pénzük, hogy vállalják a műtétet, miközben tudták azt is, hogy enélkül a fiú meghal. Szerencsére egy gyermek jótékonysági alapítvány, a Meding Kids International vállalta a költségeket, és elvégezték a kockázatos beavatkozást az USA-ban (erről dokumentumfilm is készült).

Az egyszerű földművelésből élő család nagyon félt az utazástól, a beavatkozástól, de ma már csak úgy emlegetik, mint az álmok beleteljesülését.

Videó a nyolcvégtagú torzszülött gyermekről (a videó a képre kattintva elindul) >>>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!