Nagyvilág

2010.11.08. 19:20

Nem épül meg a világ legészakibb mecsetje

<p>Elutasította a norvég kormány hétfőn azt a tervet, amely a világ legészakibb mecsetjét akarta létrehozni egy szaúdi támogató révén. "Helytelen lenne, ha jóváhagynánk a mecset finanszírozását, amikor a pénz egy olyan országból jönne, ahol nem létezik vallásszabadság"- mondta az oslói külügyi szóvivő.</p>

A norvég média szerint az északi-sarki körön túl lévő Tromsö városába tervezett mecset a szaúdi üzletember, Hamad al-Gamasz adományából épülne meg. A becsült összeg 20 millió korona, vagyis két és fél millió euró. Az NRK norvég állami médiának azt mondta a projektért felelős csoport szóvivője, hogy az üzletember feltételként szabta a norvég hatóságok írásos engedélyét.

A norvég kormány az év elején egy Oslóba tervezett mecset építésének engedélyét tagadta meg. Az is szaúdi pénzből épült volna meg. A hosszas huzavona végén Oslo októberben értesítette Szaúd-Arábiát a döntésről.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!