Nagyvilág

2010.11.02. 14:25

Kísértetet fotóztak a kivégzőhelyen

<p>Különös képet készített egy nő az egykori kivégzőhelyként és börtönként is működő kísértetjárta épületben.</p>

Nottinghamben van egy múzeum, ami egykori kivégzőhely majd börtön (Galleries of Justice Nottingham) volt, ma pedig az egyik legkísértetiesebb helynek tartják Nagy-Brittaniában. Azon a helyen rengeteg betyárt, gyilkost, tolvajt végeztek ki, a legkorábbi írásos emlékek szerint 1375-től. Ez volt az egyetlen helyszín az országban, ahol letartóztatták, elítélték és ki is végezték a bűnösöket. 1449-ben börtönként funkcionált, majd később újra bíróság lett és 1991-ig zajlott itt ítélkezés. Az évszázadok alatt többször felújított és kibővített építmény ma múzeum, amiben még most is megtekinthetők azok a kis lyukak, amit börtöncelláknak használtak anno. És állítólag szellemek, gonosz kísértetek lakta hely, amit még a legszkeptikusabbak is elismernek, ha csak egyszer is jártak ott.

Elmenekültek a börtöncelláktól

A Daily Telegraph beszámolója szerint egy fiatal párnak sikerült egy meggyőző képet készíteni ottjártukkor. Christine Spice a régi börtönöket látogatta meg párjával Denyerrel, és így beszélt élményeiről: "Idegenvezetésen vettünk részt, de nagyon rosszul éreztük magunkat. Mindketten spirituális emberek vagyunk és éreztük sok, nagyon sok lélek jelenlétét az épületben. Amikor a celláknál voltunk nagyon izgatott és ijedt lettem, valami nagyon gonosz dolog, vagy dolgok jelenlétét éreztem. A légzésem a szívverésem is gyorsabb lett, de azt hittem csak én érzem. Dennyerhez fordultam és mondtam neki, hogy valami nagyon-nagyon rossz van itt. És ő is érezte, amihez dohos, rothadó szag társult. Annyira kiborultunk, hogy kifutottunk onnan.”

Állítása szerint egy gonosznak tűnő alakot is látott homályosan, és később visszanézték azt a felvételt, ami Christine a mobil telefonjával készített lent és az rögzített valamit, valami nem evilági. Szerintük egy szellemet.

Picit később még egy furcsa élménye volt. Mikor kimenekült a cellák közül és az épület más részében nézelődtek, érezte, hogy valaki meghúzta a haját, de mikor körbenézett senki nem volt a közelében.

Nézze meg a képet ide kattintva >>>

Tim Desmond a múzeum vezetője a Daily Telegraphnak elmondta: "a személyzet a múzeumban hozzá van szokva, hogy természetfölötti dolgokat tapasztal. Ez egyáltalán nem meglepő, hiszen a középkor óta büntetés végrehajtási helykén szolgál." Állítja nem csak az ott dolgozók, de a látogatók is furcsa dolgokról számolnak be, így például apró repülő tárgyakról, nehéz, súlyos kulcsok csörgő hangjáról, amivel régen a cellákat zárták és az őrök csörgették azt, ahogy fel alá jártak a cellák előtt, viszont amiket ma már senki nem használ, de sokszor furcsa eredetű rossz szagokat éreznek.
- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!