Nagyvilág

2010.11.02. 15:15

Újabb athéni nagykövetségeknek küldtek bombát

<p>A görög rendőrök összesen 5 olyan levélbombát, illetve robbanószerkezetet találtak és semmisítettek meg kedden, amelyeket athéni külképviseleteknek küldtek.</p>

Közleményük szerint az egyik pokolgépet egy ismeretlen járókelő dobta a svájci nagykövetség épülete elé, ahol felrobbant, de a detonáció ereje kicsi volt, nem okozott sérülést. Ezenkívül az athéni rendőrség szerint a tűzszerészek gyanús csomagokat semmisítettek meg a bolgár valamint az orosz nagykövetségnél is. Egy további bombát rejtő, a német nagykövetségnek címzett küldeményt pedig egy csomagküldő szolgálatnál semmisítettek meg.

Athénban levélbomba robbant hétfőn egy csomagküldő szolgálat székházában, egy postásnőnek megsérült a keze. Azt a robbanószerkezetet állítólag a mexikói nagykövetségnek címezték, három további levélbombát pedig a holland, belga illetve a francia nagykövetségekre akartak küldeni hétfőn.

A görög rendőrök letartóztattak két férfit hétfőn Athén központjában, akiknél a francia nagykövetségre, illetve Nicolas Sarkozynek címzett levélbomba volt. Pisztolyokat és egy golyóálló mellényt is lefoglaltak tőlük. Mindkét letartóztatott állítólag egy szélsőséges baloldali szervezet tagja, egyikük 22, társa 24 éves.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!