Nagyvilág

2010.11.18. 19:20

Új, levehető péniszt kapott Berlusconi Mars-szobra

<p>Silvio Berlusconi olasz kormányfő külön utasítására új pénisszel láttak el a kormányfői hivatalban kiállított Mars-szobrot - jelentette csütörtökön az olasz sajtó.</p>

A La Repubblica című lap információi szerint hetvenezer euróba került a háború római istenét és Vénusz istennőt ábrázoló szoboregyüttes restaurálása, amelyet a lap szerint a hagyománytisztelő szabályok felrúgásával végeztek el.

A II. századból származó alkotást egy olasz múzeum adta kölcsön az olasz kormányfői hivatalnak, ahol az épület bejáratnál állították ki. Az évszázadok alatt megsérült márványszobrot Silvio Berlusconi olasz kormányfő utasítására "hozták rendbe": Vénusz egy új kart, Mars pedig egy péniszt kapott.

A kormányfő építésze, Mario Catalano a Guardian című brit lapnak nyilatkozva elmondta: a hiányzó testrészeket egy mágneses rendszerrel rögzítették az alkotás eredeti részeihez. Az új részek levehetőek - tette hozzá az építész.

A La Repubblica úgy tudja, hogy a restaurálási munkákért hetvenezer eurót fizettek ki az olasz adófizetők pénzéből. A lap szerint nem tartották be a restaurálási szabályokat. Az új részek ugyanis teljesen beleolvadnak az eredetibe, és ezzel megtévesztik a szobrot néző embereket, akik nem tudják, hogy melyik rész régi és melyik új.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!