Nagyvilág

2010.11.02. 19:25

Elszánt álláskereső: "Kérlek, adj munkát"

<p>Vajon mennyire kell kétségbeesettnek lenni ahhoz, hogy táblát akasztva a nyakunkba próbáljunk munkát találni az utcákat járva?</p>

Ez a 18 éves brit munkanélküli lány végső elkeseredettségében választotta azt a megoldást, hogy könyörgő szövegű táblával a kezében járja az utcákat. A táblán az áll: "Please Give me a Job!", vagyis Kérlek, adj munkát!. És a telefonszáma. A Bridgwater településen élő (Somerset megye) Claire Fear attól tart, hogy kénytelen feladni azt az álmát, hogy dietetikus legyen, azon aggódik ugyanis, hogy tetemes adósságokkal járna számára az egyetem elvégzése. Ezért most megpróbál munkát vállalni, s azt mondja: bármilyen típusú állás megtenné. A lány több mint 80 munkahelyen próbált elhelyezkedni, amióta júniusban bejezett egy egészségügyi tudományok kurzust, de sehova nem veszik fel.

Kérlek adj munkát! - Eddig nem talált

"Nincsenek lehetőségek, munkahelyek ebben a városban, gondoltam szó szerint a kezembe veszem a dolgokat" - nyilatkozta a lány a Daily Mail brit hírportálnak. „Regisztráltak egy munkaközvetítő ügynökséghez, miután befejeztem a kurzust, de az elmúlt hónapokban csak egy részmunkaidős állás akadt rövid időre. Dietetikus szeretnék lenni, de nem merem elkezdeni az egyetemet, amíg nincs mellette munkalehetőségem, mert tudom, hogy tetemes pénzbe kerül és rengeteg adósságot halmoznék fel. Reménytelen a helyzetem, pedig nagyon sok munkát elvállalnék. A 22-es csapdájában ragadtam, mert kereset nélkül nem tudok egyetemre menni, viszont egyik munkához sincs kellő tapasztalatom. Csak egy esélyt kérek, bármit megtudok tanulni és jó munkaerő válna belőlem." - monda a diáklány.

Nézze meg a fotót ide kattintva >>>

Elmesélte a táblás munkakeresés ötlete az anyjától jött. Igaz, ő viccelődve mondta, de Claire elgondolkozott rajta és úgy döntött: nincs mit veszítenie. Még „csak” néhány napja járja az utcákat a táblával, de volt már része pozitív visszajelzésben. Sokan egyszerűen csak odamennek és szerencsét kívánnak neki, de volt, hogy egy férfi közölte vele – minden hátsó szándék nélkül – ha tudna azonnal adna munkát a lánynak, mert aki ilyen kitartó és elkeseredett az megbecsülné az állását és mindent megtenne, hogy jól is csinálja azt a munkát.
- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!