Nagyvilág

2010.11.02. 16:00

Elfogták Mladics egyik feltételezett segítőjét

<p>Szerbiában a hatóságok őrizetbe vettek egy férfit, akiről azt feltételezik, hogy szoros kapcsolatban állhat a bujkáló háborús bűnössel, Ratko Mladics tábornokkal.</p>

A belgrádi hatóságok keddi közleménye szerint az akcióban egy fővárosi éttermet és lakást valamint egy vidéki folklórfalut kutattak át. Az elfogott férfiről nem közöltek semmit. A razzia előtt néhány nappal az eddigi összeg tízszeresére, 10 millió euróra növelték a nyomravezetői díjat a Mladics-ügyben.

A rendőrségi akcióban a fővárosi éttermen és lakáson kívül átkutatták az Arandjelovac település közelében működő szerb folklórfalut is, amely körülbelül 70 kilométerre délre fekszik Belgrádtól. Bár az őrizetbe vett férfiről a hatóságok nem árultak el semmit, helyi híradások szerint a gyanúsított neve Goran Radivojevic, aki állítólag a belgrádi étterem és a folklórfalu tulajdonosa is.

Ratko Mladics volt boszniai szerb katonai parancsnokot az 1992 és 1995 között elkövetett népirtás, háborús és emberiesség elleni bűntettek miatt körözi a délszláv háborús ügyeket vizsgáló hágai Nemzetközi Bíróság. Mladics nevéhez kötik a körülbelül tízezer halottat követelő, 44 hónapos szarajevói ostromot, valamint a srebrenicai mészárlást, ahol több mint nyolcezer boszniai muzulmánt gyilkoltak le a szerb milicisták.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!