Nagyvilág

2010.11.27. 18:50

35 centis hó Nagy-Britannia egyes részein

<p>17 éve nem volt Nagy-Britanniában olyan korai havazás, mint most, ráadásul annyira erős és sűrű, hogy a szigetország egyes részeit 35 centis hó borította be szombaton. A hó miatt a légi és közúti közlekedésben komoly fennakadások voltak.</p>

A skót felföldön mínusz nyolc fokot mértek szombatra virradóra, Közép-Angliában pedig mínusz hét fokot. A meteorológusok már jelezték, hogy Anglia északnyugati részén és Skóciában folytatódik a kemény időjárás a hétvégén is.

A londoni Luton repülőtéren több járat órákat órákat késett. Hasonló fennakadások voltak Norwich, Newcastle, Durham-Tees Valley, valamint a skóciai Inverness repterein. A csatornán lévő Jersey-sziget repterét egy időre be is zárták, miután egy villám megrongálta a radarrendszert.

Erős havazást jelentettek Walesből és Anglia délnyugati részéből is. Az érintett térségekben a rendőrség azt tanácsolta az autósoknak, ha nem muszáj, ne használják kocsijukat. A meteorológusok azt mondták, hogy a Skóciában és Északnyugat-Angliában tomboló hóviharok a jövő héten elérhetik Londont is.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!