Nagyvilág

2010.10.20. 17:04

Már Kína felé tart a szupertájfun

<p>Visszahívtak minden halászt a nyílt vízről és leállították a vasúti közlekedést a kínai hatóságok szerdán, mert a Megi nevű tájfun Kína felé közelít - jelentette a kínai állami hírügynökség.</p>

A forgószél már hatalmas pusztítást okozott a Fülöp-szigeteken: ott legalább tizenkilencen haltak meg. A vihar most Kína déli része felé örvénylik 185 kilométer per órás sebességgel, és az előrejelzések szerint Guangdong tartománynál éri el a szárazföldet szombaton. A helyiek arra számítanak, hogy árvizeket és földcsuszamlásokat is okoz majd.

Guangdongban és a szomszédos Fudzsian tartományban visszarendelték a halászhajókat a nyílt vízről, mivel a meteorológusok szerint akár 7 méteres hullámok is lehetnek a tájfun miatt.

Hajnanban leállították a vonatokat, Haikou városában pedig a helyiek megrohamozták a szupermarketeket, hogy felvásárolják az élelmiszert. Sanja városában levették a magasban lévő hirdetőtáblákat, hogy azok nehogy az emberekre zuhanjanak a forgószél miatt. Hainanban 140 ezer embert költöztettek ki otthonából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!