Nagyvilág

2010.10.15. 18:04

Bűnösnek vallották magukat az Iránban letartóztatott németek

<p>Bűnösnek vallotta magát az a két német, akiket a héten tartóztattak le Iránban, miután interjút készítettek a férfival, akinek az anyját hamarosan megkövezik - közölte pénteken egy iráni ügyész.</p>

Az IRNA iráni hírügynökség szerint "a két vádlott külföldi, ellenséges csoportokkal együttműködve érkeztek Tabrizba. A két német őrizetben van, és bevallották, hogy bűnt követtek el".

Az ügyész szerint a németek turistavízummal léptek be Iránba és újságíróknak adták ki magukat, majd kapcsolatba léptek Sakineh Mohammadi-Ashtiani családjával.

Guido Westerwelle német külügyminiszter már kedden kijelentette, hogy az őrizetbe vettek német állampolgárok és a német kormány mindent megtesz szabadon engedésükért.

Pénteken a német kabinet közölte, hogy diplomatáik még mindig nem tudták felvenni a kapcsolatot a két némettel, és azt a hírt sem kommentálták, hogy állítólag bevallották bűnüket.

Ashtianit még 2006-ban ítélte megkövezésre két különböző tabrizi bíróság: 2007-ben az első halálos ítéletet, az akasztást 10 éves börtönbüntetésre változtatták, de a megkövezésről szóló ítélet érvényben maradt. A vád szerint az asszony bűnrészes volt férje megölésében és többszöri házasságtörést követett el, állítólag férje feltételezett gyilkosával is összeszűrte a levet.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!