Nagyvilág

2010.09.25. 11:59

Őrizetben a gyanúsított a Svédországban bombariadó miatt leszállt pakisztáni gépen

<p>A svéd rendőrség őrizetbe vett egy férfit azon a pakisztáni gépen, amely egy bombariadó miatt szállt le Stockholm repülőterén, szombaton. A bombaszakértők nem találtak semmilyen gyanús tárgyat a gép fedélzetén. A pakisztáni állami légitársaság Kanadából Pakisztánba tartó gépén 273 ember volt.</p>

A svéd rendőrség egységei akkor vették őrizetbe a férfit, amikor a gépről egyenként leszállították az utasokat - közölte egy svéd rendőrségi szóvivő. A pakisztáni származású kanadai állampolgárt egy rendőrőrsre szállították, ahol megkezdték kihallgatását. A szóvivő elmondása szerint a gép fedélzetét átvizsgáló bombaszakértők nem találtak semmi gyanúsat.

A Pakistan International Airlines nevű légitársaság Boeing 777-es típusú gépe nagyjából fél nyolckor szállt le a stockholmi Arlanda repülőtéren. A Torontóból Karacsiba tartó gép pilótája azután kért engedélyt a leszállásra, hogy a kanadai hatóságok út közben értesítették a lehetséges bombaveszélyről. A kanadai rendőrséget egy nő figyelmeztette, hogy az egyik utasnál robbanószerkezet lehet.

A svéd rendőrség elmondása szerint a férfi nem szerepel egy repülési tiltólistán sem, és a kanadai repülőtéren átesett a biztonsági ellenőrzéseken. A férfiről a svéd rendőrség több információt nem árult el.

A svéd rendőrség közlése szerint a gép fedélzetén nyugodt volt a hangulat. Ez lehet hogy azért volt, mert az utasokkal nem közölték, hogy miért szállt le a gép Svédországban - említette meg a The Local című svéd lap.

- Független Hírügynökség -


Bombariadó miatt Svédországban szállt le egy Pakisztánba tartó utasszállító

fuggetlen | 2010.09.25 10:19
Egy bombariadó miatt félbeszakította útját, és Stockholm repülőterén szállt le a pakisztáni állami légitársaság egy Kanadából indult gépe - közölte a svéd rendőrség. A pilóta azután döntött a svédországi leszállás mellet, hogy a kanadai hatóságokat arra figyelmeztették: az egyik utasnál bomba van. A gép, amelyet nem ürítettek ki, az Arlanda repülőtér egy félreeső részén parkol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!