Nagyvilág

2010.09.27. 18:57

Naponta 14-szer "veszíti el" a bőrét a kislány

<p>Igen ritka genetikai betegségben szerved az öt éves Annabelle. Nem csak olyan, mintha a nap szétégette volna az arcát, de álladó fájdalma is vannak a kislánynak.</p>

A brit Sutton Coldfieldben élő Annabelle és családja hiába küzd a az öt éves kislány vele született rendellenessége ellen csak enyhíteni tudják a fellépő tüneteket, megszüntetni nem. Pedig Annabelle Whitehousenak nem csak csúnya az arca, de fájdalommal is jár betegsége. A lányka születésekor testét vastag, páncélszerű bőr borította, s a rengeteg vizsgálat mind egyet állapított meg, hogy Annabelle az Ichthyosis (egy genetikailag meghatározott betegségcsoport összefoglaló neve, mindegyik fajtája a bőr hámlászavarával függ össze) egyik fajtájától szenved. Naponta 14-szer hámlik le az arca, szülei Sonia és Paul pedig csak annyit tehetnek, hogy a nap minden percében kenik a lány arcát, hogy nedvesen tartsák. Míg a kislány a hámló, vörös, néha hólyagos arcával és az ezeket kísérő fájdalommal küzd, szüleinek az állandó ítélkezéseket kell elviselniük, ugyanis bárhol megfordulnak az emberek megjegyzéseket tesznek a gyerek kapcsán. Vannak, akik azt hiszik, hogy hagyták a napon megégni lányukat, mások pedig arra céloznak, hogy nem ápolják a kislány bőrét. A kislánynak nehéz volt megbirkóznia mindezzel, mert négy éves korától folyamatosan kérdezgeti, hogy miért történik ez vele.

Nézze meg a fotót >>>

A Daily Mail brit hírportál beszámolója szerint a Annabellenek egyetlen vágya, hogy ugyanúgy nézzen ki mint bárki más, de hogy sikerüljön állapotát elfogadnia, pszichológushoz járatják a szülei, aki segít elfogadnia, hogy így is szép, s ennek köszönhető, hogy ma már egyre jobban be tud illeszkedni a lányka közösségekbe. A szülők igyekeznek, hogy normális életet éljen; balettre és lovagolni járatják, s remélik az iskolát is el tudja majd kezdeni rendesen, ahogy más gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!