Nagyvilág

2010.09.22. 18:09

Három halottja van a szlovén áradásoknak

<p>A szlovén mentőalakulatok megtalálták szerdán egy, a hétvégi áradások után eltűntként nyilvántartott férfi holttestét, ezzel már három halálos áldozata van az országban pusztított áradásoknak - jelentette a szlovén sajtó.</p>

A heves esőzések miatt az ország keleti és középső részén lépett ki a medréből több folyó is, utakat és épületeket árasztva el.

A szlovén közszolgálati rádió jelentése szerint a 43 éves férfi holttestét Ljubljana városától délnyugatra találták meg mentőalakulatok. A halottra fából készül kunyhója közelében bukkantak, amelyet egy közeli folyó árasztott el a hétvégén.

A hétvégi áradásoknak ezzel együtt már három halálos áldozata van. Egy 75 éves férfi akkor halt meg, amikor autóját magával sodorta a Krka-folyó, egy 43 éves férfi holttestére pedig egy víz alá került aluljáróban bukkantak a tűzoltók.

Bár a heves esőzések, és az áradások a hétvégén megszűntek, a hatóságok arra figyelmeztették a lakosságot, hogy a hétvégére várt újabb esők földcsuszamlásokat idézhetnek elő. A talaj még mindig át van itatva vízzel, és emiatt jóval kevesebb csapadék kell földcsuszamlások kialakulásához, mint normál körülmények között - közölte a szlovén földtani intézet igazgatója.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!