Nagyvilág

2010.09.17. 11:42

Hatvanan haltak meg, amikor ferobbantak a dinamitos ládák

<p>Legkevesebb hatvan ember vesztette életét pénteken Srí Lanka keleti részén, amikor felrobbant több robbanóanyagot tároló konténer - mondta az ország hadseregének szóvivője az AFP-nek.</p>

Ubaya Medawala szerint a detonáció Karadiyanaru város rendőrségi épülete mellett következett be, és az áldozatok között rendőrök és civilek is vannak, továbbá meghalt két kínai állampolgár is.

"Ez egy véletlen detonáció. A robbanószert biztonsági okokból a rendőrőrsön tárolták. Akkor robbantak fel, amikor a rendőrök át akarták adni egy részét az építési vállalkozóknak" - mondta a szóvivő a két kínai állampolgárra utalva, akik egy közeli útépítéshez kértek robbanószert a hatóságtól. A kínai vállalkozók által épített útszakaszon ugyanis egy hatalmas szikla volt, amit dinamittal szerettek volna eltávolítani.

Az AP úgy tudja, hogy összesen háromládányi dinamit robbant fel a fővárostól csaknem négyszáz kilométerre fekvő Karadiyanaruban, ahol súlyosan megsérült a rendőrségi épület. A detonációban a beszámolók szerint többen megsérültek, ám arról egyelőre nincsenek információk, hogy hány embert kellett kórházba szállítani.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!