Nagyvilág

2010.09.16. 15:20

Guinness 2011: a legbizarrabb rekordok

<p>A világ legfurcsább, legleképesztőbb rekordjait gyűjtöttük ki a 2011-es Guinness Rekordok Könyvéből.</p>

Külföldön már megjelent a világ legnagyobb rekordgyűjteménye, amely olyan világszinten elismert és hitelesített rekordokat jelentet meg, amelyek az emberi teljesítőképesség vagy a természet szélsőségeiként jönnek létre. Ezek között számos olyan rekord van, ami nem csak lenyűgöző, de vicces, ijesztő, vagy bizarr.

A világ legalacsonyabb tehenének magassága mindössze 85 centiméter, az aranyos kis jószág gazdájának nagyjából a térdéig ér, s inkább néz ki testalkatát tekintve nagy kutyának, mint kis tehénnek. Szintén viccesen bizarr kategóriába illik Puggy a világ leghosszabb nyelvű kutyája, aki egyszerűen képtelen a hatalmas lelógó nyelvét kezelni, így enni is nehezére esik. Szintén testi adottságaival lett rekorder, a mexikói Victor "Larry" Gomez, aki  vérfarkas szindrómában szenved. Betegsége hivatalos néven: veleszületett általános hypertrichosis, ami miatt a teste 98 százalékát szőr fedi. Talán ebből ki is derült, hogy miért került a 2011-es Rekordok Könyvébe.

A világ leghosszabbnak dokumentált hajhosszával került a rekorderek közé Xie Qiuping. A nő haja 13 éves korától nem volt levágva, mára 5,627 méter hosszú.

Rekorderek, képességekkel

Egy bajor férfi, Simon Elmore azzal került be a Rekordok Könyvébe, hogy a legtöbb szívószálat vette a szájába és tartotta ott 10 másodpercig. Hihetetlen.
Kevis Fast lenyűgöző erejével írta be magát a rekorderek közzé, ő egy 188,83 tonnás CC-177 Globemaster repülőgépet húzott el Ontarioban. Stephen Parkes, egy 44 éves notthingami férfi pedig a világ legnagyobb törp-gyűjteménye révén lett rekorder.

Patrick Rielly a legtöbb elutasító levelet kapta hivatásos labdarúgó kluboktól szerte az Egyesült Királyságban. 2000 és 2010 között 46 elutasításban részesült, hogy akár focista legyen, vagy bármilyen más munkát is kapjon a futball világában. Focihoz köthető munkája azóta sincs, de erre irányuló törekvéseivel rekorder lett.

Az abszolút bizarr rekordok kategóriájába tartozik Andrew Dahl aki lufifújásban tehetséges. A 23 éves amerikai fiú ugyanis két lufit fúj fel egyszerre. Az orrával.

A rekordokról összeállított képsorunkban megtalálja még a világ leghosszabb bárpultját is, ahol 56 sörcsap és 160 bárszék van, így valószínűleg itt elférne a világ legnagyobb baráti társasága is, de nem tudunk arról, hogy ilyen lenne...

Nézze meg képekben a rekordokat >>>

És itt van még Sultan Kösen, aki a világ legmagasabb embere lett 246,5 centiméteres magasságával, s akiről már több ízben beszámoltunk már portálunkon.
- MON -

További rekordok és rekorderek:


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!