Nagyvilág

2010.09.25. 20:39

Görög hajót támadtak meg a szomáliai kalózok

<p>Megtámadtak egy panamai zászló alatt hajózó görög teherszállítót szombat reggel a szomáliai partoknál - közölte az Európai Unió NAVFOR nevű haditengerészeti egysége.</p>

A hajó - a fedélzetén 12 ukrán tengerésszel - 900 tengeri mérföldre volt az afrikai ország partjaitól, és épp elhagyta az Ádeni-öbölt, amikor vészjelzést küldött a görög operátornak. A NAVFOR szerint a teherszállító nem sokkal ezután irányt váltott, és a szomáliai partok felé indult. Mint közölték, az üzemeltetőknek azóta nincs kapcsolatuk a hajóval.

Az elmúlt két évben több ország is hadihajókat küldött az Ádeni-öböl térségébe, hogy biztosítsanak egy korridort az arra hajózó kereskedelmi és utasszállító hajóknak, amelyeket egyre gyakrabban támadnak meg szomáliai kalózok. A vízi rablók azonban válaszul kiterjesztették az általuk ellenőrzött terület nagyságát, és ma már a közel-keleti térségben, a Maldív-szigetek környékén és Mozambik partjainál is támadnak meg hajókat.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!