Nagyvilág

2010.09.20. 18:29

Elképesztő! PET palackokból épített szigetet magának

<p>A férfi egy teljesen önellátó mesterséges szigetet hozott létre műanyag palackokból, ahol Robinson Crusoe-kén él.</p>

Rishi Sowa ökő-úttörö, első fő művét a Spirál Island szigetet sok évvel ezelőtt építette fel 250 ezer műanyag palackból, aminek bambuszból és rétegelt lemezből épített vázat. A Karibi tenger partjához közel épült úszó sziget 20x16 méteres volt és teljes öneállátó. A WC saját komposztálóval együtt épült, az energiát a napból nyerte, s magán a szigeten a két szintes ház mellett zöldséget és gyümölcsöt termesztett. Rishi Sowa mesterséges szigetét azonban elpusztította az Emily hurrikán 2005-ban.

A férfi azonban újra kezdte az egészet, s ma nem csak hogy egy egyre terjeszkedő mesterséges szigete van (szintén újrahasznosító hulladékból), de az a terve, hogy hamarosan útra kell az úszó szigettel. A korábbiakból okulva Rishi a Spirál Island II. már egy védett lagunában építette fel, s itt már állatokat is tart az egyre bővülő birodalmában.

Nézze meg a képeket >>>

A Spirál sziget a világ minden tájáról vonzza a látogatókat, többen önkéntesként segítettek a sziget felépítésében, mások adományokkal segítik a férfit, aki munkájával a környezetvédelemre az újrahasznosítható hulladékok ilyen célú felhasználásra hívja fel a figyelmet, s aki ezzel a világ több műsorában is szerepelt már.
- MON -


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!