Nagyvilág

2010.09.27. 13:58

Dühös barátnő áll a pakisztáni gép elleni hamis bombariadó mögött

<p>Egy szakítás miatt dühös korábbi barátnő okozott bombariadót a hétvégén egy pakisztáni gépen. A repülő Svédországban szállt le a fenyegetés miatt - közölte hétfőn egy svéd újság.</p>

A Kanadából Pakisztánba tartó gép fedélzetén őrizetbe vett 28 éves férfit vádemelés nélkül szabadon engedték, és várhatóan hétfőn hagyja el a skandináv országot. A gépen nem találtak bombát.

Az Aftonbladet című svéd lap információi szerint a kanadai rendőrséget a stockholmi repülőtéren őrizetbe vett férfi korábbi barátnője hívta fel azt állítva, hogy a kanadai férfinél bomba van. A lap egy stockholmi rendőrre hivatkozva azt állította, hogy egykori barátjának tervezett esküvője miatt tette a nő a hamis bombariadót, mert dühös volt szakításuk miatt. A lap úgy tudja, hogy a gyanúsított a svéd rendőrségnek adott írásos vallomásában közölte: azért tartott Pakisztánba, hogy ott megházasodjon.

Az AFP francia hírügynökség hétfőn nem tudta elérni a rendőrt, akitől a svéd lap az információit szerezte. Egy svéd rendőrségi szóvivő csak annyit közölt, hogy az érintett férfi "személyes okokból" utazott Pakisztánba, és nem tudta megerősíteni a lap értesüléseit.

A szóvivő az AFP-nek elmondta, hogy a férfi várhatóan hétfőn hagyja el Svédországot. A gép, amelynek fedélzetén őrizetbe vették már azelőtt folytatta útját Pakisztánba, hogy a férfit szabadlábra helyezték. A szóvivő egyben tagadta azokat a svéd sajtóban megjelent híreket, hogy a férfi azért nem indult még el, mert egy légitársaság sem volt hajlandó elvinni. A rendőrségi szóvivő állítása szerint félreértésről lehet szó, és ő úgy tudja, hogy helyhiány miatt nem repült még el.

A Pakistan International Airlines nevű légitársaság Boeing 777-es típusú gépe szombaton délelőtt szállt le a stockholmi Arlanda repülőtéren. A Torontóból Karacsiba tartó gép pilótája azután kért engedélyt a leszállásra, hogy a kanadai hatóságok útközben értesítették a lehetséges bombaveszélyről. A gép fedélzetén 273 ember volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!