Nagyvilág

2010.09.27. 18:14

Agyonlőttek egy szökni próbáló őrizetest Ukrajnában

<p>Üldözés közben lelőtt egy szökni próbáló rablót egy nyomozó Nyugat-Ukrajnában - adta hírül hétfőn az UkraNews. Az őrizetes egy orvosi vizsgálat alkalmával próbált megszökni az őt kísérő rendőrök elől.</p>

A többrendbeli rablás gyanújával régóta körözött 24 éves férfit Csernovci megyében fogták el és vették őrizetbe. A gyanúsított azt az alkalmat próbálta kihasználni a szökésre, amikor a fogházhoz vezető úton bevitték egy orvosi rendelőbe, hogy látleletet vegyenek fel az elfogásakor elszenvedett sérüléseiről.

A bilincsétől megszabadított férfi az orvosi szobában váratlanul fellökte az őt kísérő nyomozókat, kiugrott az ablakon és elmenekült. Egy kerítés azonban útját állta. Az egyik üldöző rendőr szolgálati fegyveréből négy figyelmeztető lövést adott le a levegőbe, hogy megfékezze a tomboló menekülőt, aki azonban rátámadt, és megpróbálta megszerezni a pisztolyt.

A nyomozó elmondása szerint a fegyver a dulakodás közben sült el, és a lövedék halálos sérülést okozott a szökni próbáló gyanúsított nyakán. Az ügyben belső vizsgálat indult a fegyverhasználat jogosságát illetően.

Ukrajnában a folyó év kezdete óta közel kétezer esettel kapcsolatban rendeltek el belső nyomozást rendőri túlkapások miatt. Ezek során közel ötezer egyenruhást vontak felelősségre, akik közül 500-at azonnali hatállyal elbocsátottak. Különösen súlyos túlkapások miatt az idén 16 ukrán rendőr került börtönbe.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!