Nagyvilág

2010.08.14. 10:56

Újabb földcsuszamlások Kínában

<p>Újabb földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Kína délnyugati részén, ahol 32 embert eltűntként tartanak számon. Az áradásokban és földcsuszamlásokban több mint 2100 ember vesztette életét, vagy tűnt el az elmúlt időszakban az országban.</p>

A földcsuszamlások romokba döntöttek több kórházépületet a szecsuáni Vencsuanban, ahol a 2008 májusában történt földrengés már súlyos károkat okozott. A veszélyessé vált lakóépületek miatt több száz embert kellett evakuálni a térségből, ahol az elöntött közutak miatt súlyos közlekedési gondok vannak. A hatóságok ráadásul arra figyelmeztettek, hogy vasárnap folytatódik az esőzés, ami újabb áradásokat és sárlavinákat hozhat magával Szecsuán és Gansu tartományban.

Vasárnapra nemzeti gyásznapot hirdettek Kínában a természeti csapás áldozatainak emlékére. Az áradásokban és földcsuszamlásokban a hivatalos adatok szerint több mint 2100 ember vesztette életét, vagy tűnt el. A heves esőzés több mint 305 millió embert érintett eddig az országban, ahol a becslések szerint 1,7 milliárd dolláros kárt okozott az ítéletidő.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!