Nagyvilág

2010.08.06. 07:11

Churchill nem akart pánikot, titkosított egy UFO-aktát

<p>Winston Churchull a második világháború idején 50 évre titkosított egy azonosítatlan repülő tárgyról szóló megfigyelést, mert meg akarta előzni a tömeges pánikot - derül ki a brit nemzeti archívum csütörtökön nyilvánosságra hozott dokumentumaiból.</p>

Az állítólagos esetről a brit királyi légierő egykori tisztjének, Churchill személyes testőrének unokája 1999-ben írt levelében tájékoztatta a brit védelmi minisztériumot.

A férfi beszámolója szerint nagyapja hallotta, amint Churchill a szövetségesek akkori tábornokával - a későbbi amerikai elnökkel - Dwight Eisenhowerrel beszélt arról, hogy egy, a szigetországba visszatérő felderítő repülőgépet egy UFO követett. A gép legénysége állítólag le is fotózta a repülő tárgyat, amikor az "hangtalanul lebegett" a repülő mellett. A testőr unokája levelében azt írta: Churchill úgy döntött, "azonnal titkosítani kell" az esetet, mert az "tömeges pánikot" keltene és "megingatná az emberek hitét az egyházban".
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!