Nagyvilág

2010.08.06. 10:26

Beomlott egy bánya Chilében - 34-en rekedtek lent

<p>Legalább 34 bányász rekedt lent egy chilei bányában, miután beomlott a főjárat - közölték pénteken chilei tisztségviselők. A föld alatt rekedt bányászok sorsáról egyelőre semmit sem lehet tudni. Elképzelhető, hogy el tudtak jutni a járatokban kialakított menhelyre.</p>

A Chile északi részén található bányában helyi idő szerint csütörtök este történt a baleset. A chilei hatóságok közlése szerint az első terepszemléből úgy tűnik, hogy a San Esteban bánya főjáratát zárta el egy omlás. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta a szerencsétlenséget, a rezet és aranyat rejtő bányában.

A világ egyik legszárazabb helyének számító Atacama-sivatagban lévő bányában legalább 34 bányász rekedt lent - közölte a régió kormányzója. Ximena Matas egy helyi rádiónak nyilatkozva elmondta: a bányaomlás háromszáz méter mélyen történt, és a bányászok sorsáról egyelőre semmit sem lehet tudni, csak annyit, hogy a járatokban rekedtek.

Matas ugyanakkor elmondta, hogy a bányában van egy ilyen esetekre kialakított menhely, ahol a "egy időre elegendő" túlélő-felszerelés van.
- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!