Nagyvilág

2010.07.07. 19:21

Jókat lehet kukkolni Facebookon, ha ügyes vagy

<p>A kíváncsi vagy rosszindulatú felhasználók adatokat lophatnak el tőlünk, még akkor is, ha azt hisszük, jól védekezünk.</p>

A Facebook sokkal komplexebb felépítésű, mint az iWiW, aminek általában örülni szoktunk. A végtelen lehetőségek között ugyanakkor tucatnyi rés tárul fel, ahol a kíváncsi vagy rosszindulatú felhasználók adatokat lophatnak el másoktól, még akkor is, ha azt hisszük, jól védekezünk.

A HWSW a múlt héten fedezett fel egy jelentős hibát, amivel sokak Facebookos fotóalbumaihoz hozzá lehet férni még akkor is, ha az letiltotta, hogy a profilján keresztül azok láthatóak legyenek. A profilképek ugyan minden esetben publikusak, de a személyes albumok hozzáférését a beállítások között egyetlen kattintással lehet korlátozni. Kiválasztható, hogy az albumokhoz senki ne férjen hozzá, csak az ismerőseink, illetve azt, hogy ismerőseink ismerősei, vagy esetleg bárki. Azok után, hogy a Facebook kapcsán számos probléma merült fel, s hónapokig a különböző privát szférát érintő problémákon lovagolt világszerte a média, illetve a jogvédő szervezetek, egyre többen odafigyelnek ezekre a beállításokra, de a kíváncsiskodóknak és perverzeknek ettől még ugyanúgy ajándékbolt az oldal, ha elég türelmesek és kitartóak.

Kémkedj bárki után!

Az iWiW esetében valószínűleg mindenki tisztában van azzal, hogy bárki megnézheti a képeket, aki regisztrált tagja az oldalnak. A Facebook esetében azonban lehetőség van olyan korlátozásra, amely a biztonság hamis illúzióját kelti. Hiába korlátozza valaki az elérést, némi trükközéssel könnyedén hozzáférhetünk szinte bárkinek a fényképeihez. A módszer lényege, hogy a korlátozás beállításával valójában csak a profiloldalunkról és a keresőből tűnnek el a linkek, amelyek a profilunkba mutatnak, de ha kerülőúton próbálunk bejutni, akkor szabad hozzáférést szerezhetünk az albumokhoz.
Forrás: www.hwsw.hu

Folytatás az eredeti oldalon >>>

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!