Nagyvilág

2010.07.09. 17:00

Újabb holttest került elő a Delaware folyóból - még nem tudni, hogy az eltűnt magyar fiú-e

<p>Egy másik holttestet is találtak a kutatócsoport tagjai a Delaware folyóban, a szerdai baleset helyszínétől nem messze - közölte pénteken a CBS. Szemtanúkra hivatkozva az amerikai csatorna azt jelentette, hogy a 16 éves magyar lány holttestének megtalálása után nem sokkal felfedeztek a folyóban egy másik holttestet a Walt Whitman-hídnál.</p>

A szerdai balesetben egy kétéltű vízibusz először kigyulladt, majd ütközött egy uszállyal Philadelphiában. Két magyar diák esett bele a folyóba a karambol után, a 16 éves S. Dóra és a 20 éves P. Szabolcs. A parti őrség már azonosította az előzőleg megtalált holttestet, és közölte, hogy a magyar diáklányt találták meg. A másik holttestről még nem tudni, hogy az eltűnt magyar fiatalemberé-e.

A kétéltű járművön állítólag kétfős személyzet és 35 utas volt, köztük 13 magyar diák, két magyar tanár, négy amerikai diák és három amerikai tanár. Mindannyian a marshalltoni Egyesült Metodista Egyház túráján vettek részt, Philadelphia külvárosában. A két magyar fiatalon kívül a többieknek nem esett bajuk.

Amikor pénteken megtalálták a második holttestet, már megkezdődött az elsüllyed jármű kiemelése. Az amerikai közlekedésbiztonsági felügyelet (NTSB) azt közölte, hogy egyelőre nem találtak műszaki hibára utaló nyomot. Az NTSB meg akarja nézni azoknak a köztéri biztonsági kameráknak a felvételeit is, amelyek a baleset helyszínéhez közel voltak elhelyezve. A hatóságok azt is vizsgálják, hogy küldött-e vészjeleket, vagy kért-e segítséget a kétéltű busz, amikor kigyulladt, illetve, hogy az uszályról egyáltalán látható volt-e a turistákat szállító jármű.

- Független Hírügynökség -


A magyar diáklány holttestét találták meg a Delaware folyóban- közölte a parti őrség

fuggetlen | 2010.07.09 15:28
Azonosították az amerikai Delaware folyóban, pénteken felfedezett holttestet az amerikai hatóságok. Todd Gatlin, a parti őrség századosa azt közölte, hogy a 16 éves S. Dórát a halott. A másik magyar eltüntet, a 20 éves P. Szabolcsot még nem találták meg.

Még nem tudni, hogy az egyik magyar diáké-e a Delaware folyóban talált holttest

mon | 2010.07.09 14:18
A folyóba zuhant két magyar diák után kutató csoport egy holttestet talált pénteken a Delaware folyóban - közölte a FOX News amerikai csatorna.

Már nem keresik tovább a Delaware folyóba esett magyar diákokat

fuggetlen | 2010.07.09 07:40
A parti őrség felfüggesztette Philadelphiában a Delaware folyóban eltűnt két magyar diák keresését.

Kevés az esély, de még keresik a Delaware folyóban eltűnt fiatalokat

fuggetlen | 2010.07.09 07:30
Még keresik azt a két magyar diákot, akik helyi idő szerint szerda délután tűntek el Philadelphiában, a Delaware folyóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!