Nagyvilág

2010.07.10. 18:30

Emlékszertartás kezdődött Philadelphiában a magyar áldozatokért

<p>Privát emlékszertartást tartanak szombaton Philadelphiában, a belváros folyóparti részén fekvő Penn s Landingnél a szerdai hajóbalesetben elhunyt két magyar diák emlékére - írta a Philly.com című hírportál és a CBS3 honlapja.</p>

A helyi idő szerint délelőtt fél tizenkettőkor (magyar idő szerint este fél hatkor) kezdődött szertartáson a tragédia túlélői, a vendéglátó családok és a balesetben közvetlenül érintettek jelentek meg a Tengerészeti Múzeumnál. Michael Nutter philadelphiai polgármester korábban azt mondta: a szűk körű szertartás után nyilvános megemlékezést tartanak a folyóparton.

A 16 éves S. Dóra holttestét helyi idő szerint péntek reggel találták meg a Delaware folyóban, míg a húszéves P. Szabolcs holttestére délután bukkant egy halászhajó. A két fiatal akkor vesztette életét, amikor városnéző kétéltű hajójuk szerdán leállt a folyóban, majd egy uszályhajó nekiment. A kétéltű hajón lévő 37 ember az ütközés után a vízbe esett, többségüket mentőhajók vitték végül partra. A két magyar diákot több mint 30 órán keresztül keresték a folyóban a parti őrség mentőalakulatai.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!