Nagyvilág

2010.07.01. 18:09

Az Ön állapota: halott

<p>A férfi négy éve küzd, hogy bebizonyítsa: életben van.</p>

Claude Pretorius 2006-ban egy utazása előtt döbbent rá, hogy hivatalosan halottnak nyilvánítottak. Az afrikai férfi útlevelet akart igényelni, de a hivatalban azzal szembesítették, hogy a belügyminisztérium nyilvántartása szerint ő már nem él. Azóta folyamatosan próbálja kijavíttatni az adminisztrációs hibát, de újra és újra szembesül a lehetetlen helyzettel.  A Johannesburgban élő férfi végül a rendőrségen eskü alatt nyilatkozott, hogy életben van, így kapott egy új személyazonosító számot. Azt gondolta, hogy ezzel le is zárult az ügy, de amikor új gépjárművet vásárolt, nem akarták a nevére íratni azt, mivel a közlekedési hatóságnál még mindig halottként tartották nyilván.
 
 Míg próbálta hivatalos úton ebben a nyilvántartásban is a "helyére tenni magát" addig nem sokkal ezelőtt kapott egy büntetés, amiért elmulasztotta az autó regisztrálását. A férfi türelme itt fogyott el és a sajtóhoz fordult, hogy beszámoljon a furcsa helyzetről.

A férfi értetlenül áll a tévedés előtt, akárcsak a felesége, akit Claude Pretorius "halálával" egyidejűleg hivatalosan özvegynek nyilvánították - számolt be a furcsa esetről a The Star napilap.
- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!