Nagyvilág

2010.06.07. 15:32

Novemberben tárgyalják a legújabb brit Hasfelmetsző ügyét

<p>November 16-án tárgyalja egy brit bíróság a három prostituált meggyilkolásával vádolt brit férfi ügyét - döntött hétfőn egy bradfordi bíróság.</p>

A saját magát "Számszeríj Kannibálnak" nevező negyvenéves férfi az észak-angliai Yorkshire-ben végzett áldozataival. Az egyik nő holttestét még nem találták meg.


A kriminológiát tanuló, és egyik szomszédja elmondása szerint Hasfelmetsző Jack-et tanulmányozó Stephen Griffiths tárgyalását november 16-án tartják, a bradfordi bíróságon - döntött James Gross bíró. A saját magát egy korábbi bírósági meghallgatáson "Számszeríj Kannibálnak" nevező férfi a yorkshire-i Wakefield börtönből követte a hétfői meghallgatást, végig csendben ülve.

A férfit három prostituált meggyilkolásával vádolják a brit hatóságok. A 43 Susan Rushworth tavaly júniusban tűnt el, a 31 éves Shelley Armitage áprilisban, míg a 36 éves Suzanne Blamires május 21-én. Az utolsó áldozat testrészeit négy nappal később találták meg egy folyóban, ahol később Armitage testszöveteit is megtalálták. A harmadik áldozat holttestét eddig még nem találták meg.

A bűntények Bradfordban és Yorkshire-ben történtek. Az a tény, hogy prostituáltak az áldozatok, a brit bulvársajtóban azonnal előhozta a 19-ik század végének hírhedt és máig ismeretlen sorozatgyilkosa, Hasfelmetsző Jack nevét. Amikor kiderült, hogy Yorkshire az egyik helyszín, az 1970-es évek brit sorozatgyilkosa, Peter Sutcliffe került előtérbe. Ő volt a Yorkshire-i Hasfelmetsző, aki 13 nőt gyilkolt meg.

Peter Mann ügyész a vádemeléskor azt mondta, hogy Griffiths tisztességes tárgyalást kap, ezért is fontos, hogy a törvénynek megfelelően semmi se jelenjen meg a médiában az ügy részleteiről, mert így nem befolyásolják az esküdtszéket előfeltevések.
- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!