Nagyvilág

2010.06.01. 22:30

Elsüllyedt egy hajó Libériában - 11-en eltűntek

<p>Tizenhat túlélőt mentettek ki kedden a tengerből Libéria partjainál, ahol elsüllyedt egy 27 embert szállító hajó - közölte az ország információs minisztere.</p>

A hajó az afrikai ország harmadik legnagyobb kikötőjének számító Harperbe tartott, amikor eddig ismeretlen okokból víz kezdett szivárogni a járműbe.

Cletus Sieh libériai információs miniszter közlése szerint helyi idő szerint hajnali két órakor kezdett el feltörni a víz a hajóban, amikor még a nyílt tengeren voltak. A miniszter elmondása szerint 16 embert sikerült kimenteniük a mentőalakulatoknak a tengerből. Halottakról nem tett említést. Közlése szerint a hajón 18 utas volt, köztük három gyerek, valamint a személyzet kilenc tagja.

A libériai tulajdonban lévő MV Hevea nevű hajó a libériai fővárosból indult az attól nagyjából hétszáz kilométernyire délre található Harperbe - közölte a város kikötőjének hatósága az AFP francia hírügynökséggel. Az elsüllyedt hajót az ENSZ békefenntartók egyik helikoptere találta meg, Harpertől délre, egy elefántcsontparti határváros közelében - mondta el Sieh.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!