Nagyvilág

2010.05.14. 09:55

Vaklárma volt a manhattan-i bombariadó

<p>Vaklárma volt a pénteki bombariadó New Yorkban. Csütörtök késő este két gázpalackot találtak egy régi autóban Manhattanben, egy forgalmas metróállomás közelében.</p>

A rendőrség bejelentése szerint minden tisztázódott, a riadalmat keltő autó vezetője jelentkezett, és tisztázta, hogy miért voltak a palackok a kocsijában.


A rendőrség bejelentése szerint csütörtökön késő este vette észre valaki, hogy két gázpalack van egy öreg Oldsmobile hátuljában. A kocsi a forgalmas metróállomásáról is ismert Union Square-hez közel parkolt, ráadásul a nagy energiacég, Con Edison székháza előtt. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki tűzoltók és rendőrök, akik lezárták a környéket, és több házat kiürítettek.

Röviddel később tűzszerészek egy robottal közelítették meg a kocsit, majd a szerkezet betörte az autó ablakait. Ezt követően védőruhába bújt tűzszerészek közelítették meg az autót, és átvizsgálták. Később azt közölte a rendőrség, hogy a vizsgálat közben megjelent az autó tulajdonosa, aki tisztázta magát. Az illető üzletember, fűnyírókkal és egyéb szolgáltatásokkal kereskedik, és a munkája miatt volt a kocsi hátsó ülésén a két gázpalack.

Május 1-én, egy rosszul összeállított bombát találtak egy furgonban a Times Square-en. Az üggyel kapcsolatban már vádat emeltek a pakisztáni születésű amerikai állampolgár, a 30 éves Faisal Shahzad ellen. Csütörtökön három embert vettek őrizetbe szövetségi ügynökök, mert az FBI szerint feltehetőleg ők pénzelték a Times Square-i merényletkísérletet.
- Független Hírügynökség  -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!