Nagyvilág

2010.05.21. 09:22

Már 26 halottja van a Laila ciklonnak

<p>Eddig 26 ember életét követelte a Laila-ciklon, amely a Bengáli-öböl térségében tombolt az elmúlt napokban - közölték pénteken az indiai hatóságok.</p>

Péntekre, a szárazföld felett enyhült az ereje, de még mindig sok csapadékot szállít.


A Laila ciklon a dél-indiai Tamil Nadu és Andhra Prades államokban végezte a legnagyobb pusztítást. A vihar amellett, hogy lakóházakat, utakat tett tönkre, csapást jelentett a mezőgazdaságnak is. Az előzetes becslések szerint több mint 40 millió dolláros kár keletkezett a mangó, banán - és lime ültetvényekben. A vihar mára lecsillapodott, és már csak 75 km/órás széllökéseket mérnek benne, de még mindig komoly esőzéseket hozhat - figyelmeztettek a helyi hatóságok. A ciklon útjából legalább 70 ezer embert telepítettek ki.

A Bengáli-öböl térségében gyakoriak a ciklonok április és november között, de ilyen komoly vihar egy éve nem volt. Tavaly májusban az Aila ciklon miatt 300-an vesztették életüket, és 200 ezren váltak földönfutóvá Banglades déli részén.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!