Nagyvilág

2010.05.21. 06:53

Lemondott az amerikai hírszerzési főnök

<p>Benyújtotta lemondását az Egyesült Államokban a nemzeti hírszerzési igazgató. Dennis Blair 16 hónapos munka után pénteken távozik hivatalából.</p>

Lemondásáról értesítette az amerikai elnököt, aki elfogadta Blair döntését. Az amerikai hírszerzés igazgatójának hivatali idején a biztonsági szolgálatok sorozatos baklövéseket követtek el.


Az amerikai elnök, Barack Obama elnök hírszerzési főnökének lemondására csütörtökön azt mondta, hogy hálás Dennis Blairnak, aki "jelentős eredményeket ért el" munkája során. Blair az amerikai tengerészet nyugalmazott tábornoka, aki 2009 januárjában került a titkosszolgálatok élére. Csaknem másfél éves munkája során sok kritika érte hivatalát - részben azért, mert a 16 különféle titkosszolgálati hivatal munkája nem eléggé összehangolt. Dennis Blair távozásához az vezetett, hogy tavaly karácsonykor egy merénylő megkísérelt felrobbantani egy amerikai utasszállító repülőgépet, idén május 1-jén pedig pokolgépes robbantást kísérelt meg a New York-i Times Square-en.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!