Nagyvilág

2010.04.30. 10:23

Partot ért Louisiana államban a Mexikói-öbölben terjedő olajfolt

<p>Elérte Louisiana szövetségi állam partvidékét a Mexikói-öbölben terjedő olajfolt helyi idő szerint csütörtök este - közölte egy helyi tisztségviselő, az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva.</p>

Az államban egy nappal korábban hirdetett szükségállapotot a kormányzó a partvidéket fenyegető olajfolt miatt, a kormány pedig "nemzeti jelentőségű katasztrófának minősítette a szennyezést.


Az erős délkeleti szelek hatására az olajfolt elérte Louisiana partvidékét, a Mississippi torkolatának közelében - közölte Plaquemines ((plákeminz)) község elnöke. Az amerikai partiőrség egyelőre nem erősítette meg Billy Nunegsser közlését. A partiőrség egyik tisztje elmondta, hogy a szivárgó olajkutat bérlő BP brit olajtársaság emberei a helyszínen vannak, hogy ellenőrizzék a partot ért olajfoltról szóló híreket.

Képek! Lángol az olajfúró >>>

A Deepwater Horizon nevű olajfúró április 22-én süllyedt a Mexikói-öböl fenekére, két nappal azután, hogy egy nagy robbanás 11 munkást ölt meg a platformon. Az szombaton derült ki, hogy nyersolaj szivárog a tönkrement kútból. A szivárgó olaj mennyiségét napi ötezer hordóra becsülték.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!