Nagyvilág

2010.03.25. 16:14

Elutasították a gyilkossággal vádolt szaúdi herceg óvadékkérelmét

<p>Elutasította egy londoni bíró csütörtökön a szaúdi királyi család gyilkossággal vádolt egyik tagjának óvadékkérelmét, és úgy döntött, hogy a férfi büntetõ tárgyalásának október 4-én kell megkezdõdnie.</p>

Az óvadékkérelem elutasítás mellett a híres bíróság, az Old Bailey bírája Brian Barker úgy határozott, hogy a férfi elõzetes letartóztatásban marad.

Szaud bin Abdulaziz bin Naszir bin Abdulaziz al-Szaud ellen az a vád, hogy január 22-én megfojtott egy férfit a London központjában lévõ elegáns hotelban, ahol 400 fontba került egy éjszakára egy szoba. A szállót gyakran látogatják hírességek.

A 33 éves herceg a szaúdi uralkodó egyik testvérének az unokája, ezért természetesen a királyi család tagjának számít. A 32 éves áldozat állítólag a herceg szárnysegédje volt. Bandar Abdullah Abdulaziz holttestét a Landmark Hotel egyik harmadik emeleti szobájában találták meg. A boncolásnál aztán kiderült, hogy a férfit megfojtották, a fején több sérülést is találtak, de ezek a sérülések a gyilkosság elõtti hetekben keletkeztek.

Egyelõre nem tudni, hogy a herceg mondott-e bármit is a kihallgatásokon vagy a bíró elõtt. A brit média is csak annyit közölt, hogy az áldozat a herceg munkatársa volt, de még csak találgatások sem jelentek meg a gyilkosság indítékáról.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!