Nagyvilág

2010.03.03. 14:58

Eladók a kátyúink! - szokatlan akciót kezdett egy német falu

<p>Interneten kínálja fel kátyúit megvételre egy falu a németországi Türingia tartományban.</p>

Egy helyi lap szerdai híradása szerint egy kátyúért 50 eurót (13 ezer forintot) kérnek, amit az utak helyreállítására fordítanak. A kátyú tulajdonosa pedig kívánhat valamit, aminek szövegét egy fémlapra gravírozva mindenki számára látható módon beépítik majd a lyukat kitöltõ aszfaltba.

A Thüringische Landeszeitung szerint a szokatlan akciót Niederzimmern falu vezetõi kezdeményezték. Az ötlet állítólag a polgármester baráti körének egyik találkozóján vetõdött fel. Az 50 euróért, azaz 13 ezer forintért kínált kátyúk után a település honlapján lehet érdeklõdni. De a polgármester, Christoph Schmidt-Rose (CDU) szerint volt már olyan érdeklõdõ is, aki egy napilapból, vagy tévés híradásból szerzett információkat a szokatlan akcióról. A falu vezetõje szerint a lényeg az, hogy valamiképp kijavítsák az útjaikat, és ehhez kapóra jött a vicces ötlet - amelyre az érdeklõdõket a www.niederzimmern.de oldalon várják.

A polgármester abban is biztos, hogy sikerülni fog az összes kátyút beaszfaltozni, mivel már többen is vásároltak kátyúkat - barátai, kollégái, falubeliek, és az ország más táján élõ újságolvasó, illetve tévénézõ is. Németországban egyébként a kölni központú TÜV Rheinland biztonsági szolgáltatásokat nyújtó csoport becslései szerint országszerte a közutak 30-40 százalékán vannak jelentõs kátyúk a kemény telet követõen.
- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!