Nagyvilág

2010.02.20. 13:00

Robert Ficoé a Jogtipró Díj

<p>Idén Robert Fico szlovák kormányfő és a szlovák államnyelvtörvény kapta a Szabadság Kör által alapított Jogtipró Díjat.</p>

A szervezet a komáromi Erzsébet hídon adta át jelképesen a díjat szombaton. Azért pont itt, mert Sólyom László köztársasági elnök is ezen a hídon fordult vissza, amikor nem engedték be Szlovákiába tavaly augusztusban - mondta a Független Hírügynökségnek a Szabadság Kör szóvivője.


A Jogtipró Díjjal arra szerették volna újra felhívni a figyelmet, hogy a szlovák államnyelvtörvény nem egyeztethető össze a szlovák-magyar alapszerződéssel, és vissza kell vonni - tette hozzá Gulyás Gergely. A díjat jelképező bakancsot a szlovák-magyar határvonalra helyezték, a szóvivő szerint ezt remélhetőleg majd kézbesítik. A Szabadság kör már másodszor ítélte oda a Jogtipró Díjat, amit tavaly Draskovics Tibor akkori igazságügyi miniszter kapott meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!