Nagyvilág

2010.02.02. 08:52

Robbanás egy orosz vasútvonal mellett

<p>Bomba robbant kedd hajnalban egy Szentpétervár közelében lévõ vasútvonal mellett, megsebesítve egy vonatvezetõt - közölték orosz nyomozók. Az eset két hónappal azután történt, hogy egy robbanás miatt kisiklott egy expresszvonat, 27 ember halálát okozva.</p>

Az orosz nyomozók elmondása szerint a bomba helyi idõ szerint negyed ötkor robbant fel, amikor egy, a vasútvonalat ellenõrzõ szerelvény hajtott végig a vonalon. A robbanásnak egy sérültje van, a vonatvezetõ, akit lábsérülésekkel szállítottak kórházba. Állapotáról nem érkezett jelentés.

Az érintett szakaszt a rendõrség, valamint az orosz belbiztonsági szolgálat (FSZB) emberi vizsgálják, a vonatközlekedést pedig korlátozták.

2009 novemberében 27 embert halt meg, amikor egy bombarobbanás miatt kisiklott egy Moszkvából Szentpétervárra tartó expresszvonat. A merényletnek több mint száz sebesültje volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!